U wilt gebruik maken van een Ferry naar Schotland en hier meer informatie over hebben? Dan is dit de plek waar u op zoek naar bent. We bieden u diverse rondreizen door en om Schotland aan, welke u d.m.v. een Ferry en/of Cruischip kan maken. Wilt u meer informatie over de diverse rondreizen met een Ferry om Schotland heen? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij proberen u namelijk een zo compleet mogelijk overzicht te geven op de beschikbare ferry overtochten en cruisetochten welke naar of richting Schotland gaan.

De Ferry naar Schotland

Er zijn diverse grote rederijen die vanaf het vaste land in Europa naar Groot-Brittannië varen. Het aantal bestemmingen in Schotland is echter vrij beperkt en misschien ook niet altijd interessant voor u. Wij geven u dan ook een totaal aanbod aan overtochten met veerboot en ferry zodat u ziet wat er mogelijk is. U kunt met een Gallia, DFDS of Stena Line de overtocht naar Groot-Brittannië maken. De prijzen zijn grotendeels afhankelijk van de locatie waar u naartoe wilt gaan. Wilt u alleen een overtocht voor het kanaal welke tussen Frankrijk/België en Engeland in ligt dan vallen de prijzen erg mee. Wilt u echter een Ferry Schotland rechtstreeks boeken dan zijn de kosten wel wat hoger. Denk hierbij niet meteen aan honderden euro’s, maar over het algemeen wel aan een 50 euro extra. Het voordeel van een Ferry naar Schotland boeken is dat de prijzen wel constant zijn. Een last minute plek is niet veel goedkoper dan een reservering ruim van tevoren.

Vertrekpunt België

Wilt u niet zover rijden en lekker vanuit België de ferry pakken? Dan heeft u helaas op dit moment niet zoveel keuze. Op het moment van schrijven is P&O Ferries een van de weinige veerdiensten die regelmatig naar Schotland/Engeland vaart. Dit is natuurlijk niet slecht, want de Ferries van P&O zijn netjes en niet al te duur, maar keuze is altijd beter als je een prijsvergelijk maakt toch?

U boekt een ferry met P&O Ferries heel eenvoudig online zodat u verzekerd bent van een plekje. Vertrekpunt van de ferry is Zeebrugge. U kunt hierbij kiezen uit diverse soorten arrangementen. De basis en goedkoopste overtocht is degene zonder iets erbij. Je kan je auto neerzetten en hebt een standaard binnenhut om even te rusten. Echter je kunt er ook voor kiezen om een uitgebreid arrangement te nemen met een buitenhut, ontbijt etc. Oftewel je overtocht naar Engeland kan je zo gek maken als je zelf wilt, met het daarbij behorende prijskaartje natuurlijk.

Vertrekpunt Nederland

Als je meer keuze wilt hebben dan is het aan te raden om naar Nederland uit te wijken. Er zijn namelijk diverse grote veerdiensten welke dagelijks op Engeland en sommige ook rechtstreeks naar Schotland varen. Vertrekpunt is vaak Hoek van Holland of Rotterdam welke beide goed te rijden zijn toch….

Hierbij geld ook dat er diverse soorten ferries varen en de luxe afhankelijk is van u zelf. Als je goedkoop met de ferry naar Engeland/Schotland wilt gaan moet je voor een enkeltje toch wel rekening houden dat je minimaal 125,- kwijt bent. Als je gokt op een last minute kan dit nog iets lager worden, alleen je neemt hier wel een klein risico mee, want vol = vol.

Trips met de Ferry

Vanuit Schotland kunt u diverse trips maken met de Ferry. U kunt o.a. naar Ierland afreizen voor een dagje uit of natuurlijk in combinatie met Schotland zelf. Tevens kunt u Ferry trips maken tussen Aberdeen en bijvoorbeeld KirkWall. Kortom er zijn diverse Ferry trips mogelijk binnen Schotland. Er zijn tevens diverse aanbieders van de Ferry trips, maar kijkt u ook eens rond bij onze samengestelde vakanties en rondreizen, vaak zitten er al diverse Ferry trips in verwerkt.